2014. szeptember 17., szerda

Maggie Stiefvater: Linger - Várunk

Maggie Stiefvater
Mercy Falls farkasai sorozat második része
Linger - Várunk



Fülszöveg:
A szemük, emberi szem farkaskoponyában, a vízre emlékeztet: mint a víz tiszta kéksége, úgy tükrözi a tavaszi eget, az esőben habzó patak barnáját, a nyári tó zöldjét, amikor az algák virágozni kezdenek, a hótól elfojtott folyó szürkéjét. Akkoriban csak Sam sárga szeme figyelt engem az esőáztatta nyírfák közül, de most az egész falka tekintetének súlya rám nehezedik. A tudott dolgok súlya, a kimondatlanoké.



Maggie Stiefvater ezzel a könyvével is egy csodás világot keltett életre. A címe tökéletesen kifejezi az egész könyv hangulatát, ehhez nincs mit hozzáfűzni. A borítója is gyönyörű, nagyon tetszik ez az egyszerű, ám mégis dekoratív megoldás a faágakkal. :) Új kedvencem lett Cole, jó hogy ilyen árnyalt szereplő, ahogy Isabelle is. Sam pedig, a könyv legjobb karaktere, nekem nagy kedvencem lett hogy nem olyan mint manapság a legtöbb srác, inkább a versek és a zene felé érdeklődik. A szereplők közül egyedül Grace nem lett nagy kedvencem, meg a szülei. Jó szereplők, csak Grace nekem egy kicsit furcsa, hogy nem mindent mesél el Samnek. A helyében én ezt tettem volna. A szülei meg, hát… Nem akarom őket leszólni, de nem normális amit művelnek. Egyszerűen idegesítő, hogy eddig a lányuk felé sem néztek, most meg annyira irányítani akarják ahogy egy öt évest se lehet pláne nem egy majdnem felnőtt embert.
A történet csodás volt, ahogy a világ is. A fogalmazás csodás. Lényegében az egész könyv egy csoda. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose