2014. szeptember 16., kedd

Cassandra Clare: Csontváros


A Végzet Ereklyéi sorozat első kötete:
Csontváros
Cassandra Clare-től
Fülszöveg:
Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi – még egy vércsepp sem – bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? 
Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék… 
Cassandra Clare lendületes, sziporkázó és végtelenül lebilincselő regénye szórakoztató, vad utazásra viszi az olvasókat, akik azt fogják kívánni, bárcsak sose érnének az út végére.


Régóta nézegettem már ezt a könyvet. Hallottam, film is készült belőle és mennyire jó, de a Szürke-könyvek után már nem tudok hinni a népszerű könyveknek. Ám a véleményem megváltozott, amint elkezdtem olvasni a Csontvárost. Semmi rosszat nem tudok rá mondani, sőt. Kedvenc könyvem lett. A szereplők, a fogalmazás, minden pont olyan amilyennek lennie kell. Elbűvölő. Angyalok, árnyvadászok, démonok, tündérek, vérfarkasok, vámpírok, mondének (emberek). Egy olyan világ, melybe könnyű belecsöppenni és örökre ott ragadni. Bár csak mindig ezt olvashatnám, egész nap! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose