2014. szeptember 17., szerda

Cassandra Clare: Hamuváros

Cassandra Clare
A végzet ereklyéi sorozat második része
Hamuváros



Fülszöveg:
Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?


 A Csontvárost azért olvastam el, mert film készült belőle. A Hamuvárosnál már az hajtott, hogy megtudjam, mi lesz a következő része. Valentine mit csinál legközelebb, és, hogy Clary mikorra lesz Árnyvadász. Ebben a könyvben Clary jelleme nekem egy kicsit jobban kibontakozik, kedvesebb lesz, és még el is kezdett érdekelni mi lesz vele. Pedig eddig csak Isabelle, Jace, és Max volt az aki érdekelt. Na jó, meg egy kicsit Luke is. Csak egy dolgot sajnálok, hogy ilyen rövid ez a könyv. Kegyetlenség ez. :D És ami még jobb, hogy segít az ellen a kevés előítéletemen. Gondolok itt Magnusra, aki egy kicsit, hogy is mondjam, meleg. De nem baj, sőt, egyik kedvenc szereplőm lett a vége felé, mert mindig segít ha kell. Jó ember, pontosabban boszorkánymester, és még kedves is. :) A vége felé az a hajós jelenet nagyon durva volt. Az egész történet egyszerre tanít meg egy csomó erkölcsi dologra, és szórakoztat. Egy rossz szavam sem lehet erre a könyvre. Isteni könyv, még jobb, mint az első rész. Pedig nem hittem el, hogy lehet annál jobb, de ez bebizonyította, hogy ha jó a történet és a fogalmazás is, akkor bármi lehet jobb. Az egész könyv egy csoda, amiben szerencsére bármikor bárkinek része lehet. :) Bár tudom, hogy nem jut el az írónőhöz, de nagyon szépen köszönöm, hogy olvashatom ezeket a könyveket. Igazi élmény volt. :) <3 :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose