2014. március 28., péntek

Dave Lepard

A napokban leginkább Crashdiet-et hallgatok, és olvastam, hogy az első énekesük, Dave Lepard véget vetett életének, így ezt a bejegyzést neki szentelném. A Wikipédián talált információkat fordítom le.
forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Lepard

Dave Lepard
Dave Lepard (Született: David Roberto Hellman, 1980 május 28. - 2006 január 20. Svédország, Uppsala) a Crashdiet névre hallgató glam metal bandában énekelt és gitározott.


Karriere
A '90-es évek közepén, ő volt az énekese egy death metal bandának, a Warpath-nak,és charango-n játszott. Megalapította a crashdeit nevű zenekart 2000-ben, de 2002-ben szétvált, és ő folytatta egy új felállással. A zenéjük a '80-as évek sleaze bandáin alpult, mnit például a Mötley Crüe vagy a Twisted Sister és a zenekar elért egy kulturális követőtábort, különösen Svédországban.
A Crashdiet nyilvánosságra hozott négy dalt a debütáló albumukról, a Rest In Sleaze - ről, amik Svédországban jelentek meg "Riot in Everyone", "Breakin' the Chainz", "Knokk 'Em Down" és "It's a Miracle".

Halála
2006 január 20.-án, a 25 éves Dave Lepard öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát a lakásában a depresszióval való küzdelem után. Az őt túlélő bandatagok később elhatározták, együtt maradnak, és 2007 októberén a trió bejelentette, ők szeretnék folytatni, Crashdiet néven, a Lepard család jóváhagyásával, egy Lepard tribute-ban. Az új énekesük H. Olliver Twisted lett.

Nyugodj békében, Dave!

Alapadatok:
Születési neve David Roberto Hellman
Ismert, mint: Dave Lepard
Született: 28 May 1980
Stockholm, Sweden


Meghalt: 20 January 2006 (aged 25)
Genres Glam metal, hard rock
Bandában: Énekes, gitáros, Dalszövegíró,
Hangszerek: Ének, Gitár, Charango
Aktív évek 1990s–2006


Honnan ismerhetjük: Crashdïet     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose