2014. augusztus 16., szombat

Evernight - Örökéj (könyvajánló)

Claudia Gray
Evernight - Örökéj


Bianca szökni akar. Bianca új diák az Evernight Akadémián, egy háborzongató, gótikus bentlakásos iskolában, ahol az osztálytársak valahogy mind túlságosan tökéletesek: okosak, elegánsak, jófomán olyanok, mint a ragadozók. Bianca tisztában van vele, hogy nem illik közéjük. Ekkor találkozik Jareddel, aki szintén kilóg a sorból, s aki szemmel láthatólag mindent megtesz azért, hogy ne legyen olyan, mint a többi evernightos. Kettejük között tagadhatatlanul van valamiféle vonzalom. Bianca minden veszélyt vállalna, hogy a fiúval lehessen, de sötét, régesrégi titkok elszakítják őket egymástól. Bianca ekkor megkérdőjelez mindent, amit eddig igaznak hitt. Claudia Gray rossz csillagzat alatt született szerelmi története, és a veszélyes szövetségeket felvonultató izgalmas események lélegzetelállító modern vámpírmese a mai olvasónak. Claudia Gray New Yorkban él és dolgozik. Az Evernight az első regénye.


Meg kell hagyni, nekem már nem nagyon tetszenek ezek a vámpíros dolgok, inkább vérfarkasos vagyok, és amúgy is, ez a téma már eléggé lerágott csont. Azonban a sorozat utolsó két kötetének címei (Hourglass és Afterlife) már felkeltették a figyelmem, így úgy döntöttem, elkezdem elolvasni az egész sorozatot.
És nem bántam meg.
A könyv eleinte nagyon lassan indul be, ha igazán pörgetve lett volna a cselekmény az első oldaltól kezdve, fele akora lett volna az egész könyv, de mindegy, így is jó volt. :)
Érdekes volt végre olyat olvasni, hogy egy vámpír csaj aki eléggé jól néz ki nem szereti az embereket és nincs önbizalma, hogy társaságba menjen. Ilyennel sem találkoztam még. A Fekete Kereszt eléggé szimpatikus, érdekes hogy menyire kiállnak az elveikért. Bár ebből kicsit kilóg Lucas, aki az egyik főszereplő. Lényegében az egész könyv egy Rómeó és Júlia történetnek tűnik, csak kicsit felturbózva ezzel a vámpíros dologgal, ami nem rossz.
Kicsit érdekes, kicsit unalmas, kicsit vicces, kicsit fordulatos, kicsit érdekes könyv, ami néhol kicsit kiszámítható, de pont így jó. :)
Ha egy laza, nem világrengető, romantikus, vámpíros könyvre vágysz, akkor erre a könyvre van szükséged. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose