2013. november 11., hétfő

Könyvajánló: Gordon Reece - Megorlás

Sziasztok!

Most egy olyan dologgal jelentkezem, amilyennel még sosem. :) Ez nem azt jelenti, hogy ezentúl gyökeres lesz a változás, csak ez a könyv annyira tetszik, hogy az valami hihetetlen. Muszáj róla írnom. :)

Szóval:

Gordon Reece

Róla annyit tudni, hogy ez az első könyve. Mielőtt az életét az írásnak szentelte - 1991 - , ügyvédként dolgozott. 1963-ban született, az Egyesült Államokban. Most Észak - Ausztráliában él.

Megtorlás

ISBN: 9789632979700
Műfaj: thriller
Fülszöveg:
A félelem nem ismer kegyelmet…
A tizenhat éves Shelley szülei elválnak, s ő az édesanyjával egy félreeső vidéki házba költözik. Mindketten súlyos traumán vannak túl: az anya minden erejével igyekszik talpra állni a válás után, s ráadásul szembesülnie kell azzal is, hogy érzékeny, befelé forduló lányát kegyetlenül bántalmazták az iskolatársai. Anya és lánya félénkek, visszahúzódóak és engedelmesek – született áldozatok, vagyis Shelley kifejezésével: kisegerek. Járt utaktól messze eső házukban igyekeznek mindent újrakezdeni, s kis időre nyugalomra is lelnek. A törékeny béke azonban hirtelen szilánkokra robban, amikor egy éjszaka Shelley arra ébred, hogy az egyik lépcsőfok megnyikordul. Valaki betört a házba, s a két nő élete egyik pillanatról a másikra vérfagyasztó rémálommá válik.

Amiért megtetszett:
Bár ez az író első könyve, a fogalmazása is, és a történet felépítése is tökéletes. Látszik, hogy nem  csak úgy összedobta a dolgot. Az eredeti cím (Mice), egereket jelent. Szerintem az a cím jobban illett volna ehhez a könyvhöz, mint a Megtorlás, de ez sem rossz. :) Ami igazán fontos, hogy sosem lehet megunni. :) Végig olvastam, az első szótól az utolsóig, de nem úgy, mint ahogy általában szoktam, hogy elolvasom, hogy tudjam mi történik, hanem azért, mert ragadt a kezem a könyvhöz, a szememet vonzották a szavak... :) Ritka az ilyen. Ami még nagyon megfogott, az az volt, hogy az író hihetetlenül hitelesen mutatja be a rettegést, és nagyon sokat és hihetően ír a lelki dolgokról is. Ahogy a gyilkolásról is.

 Mindent összevetve, nekem ez az egyik kedvenc könyvem, semmit sem változtatnék rajta. :)
Mindenkinek szeretettem ajánlom Megéri elolvasni ( utána az ajtót éjjelre be fogjátok zárni. :) )

Legyetek rosszak!

Beth

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose