2015. május 16., szombat

Ellen Schreiber: Vámpírcsókok

Sziasztok!
Ma a kezembe akadt egy régi kedvencem, a Vámpírcsókok című könyv. Körülbelül három éve olvastam, és most, ismét elkezdtem olvasni. Erről a könyvről szeretnék most írni egy kicsit. :)



Ellen Schreiber
Vámpírcsókok

Elsőnek a borító tetszett meg. Szép, titokzatos, gothos.  Figyelemfelkeltő, és emlékezetes, nekem legalábbis, mivel imádom az ilyen stílusú ékszereket. Részben ezért is kezdtem el annak idején olvasni. :)

Magyarországon 2011-ben jelent meg. Az akkori őrületnek megfelelően vámpíros könyv, de sajnos nem a kiemelkedő fajtából. Viszont, egy olvasást, mindenképp megér. Hogy miért?
Egyrészt, imádnivaló a hangulata. Nincs semmi üzenete, nem gondolkodtatja el az embert, de kikapcsolódásnak, időtöltésnek tökéletes. Mint minden ilyen könyv, ennek is több hibája van. Az egyik a szereplők jelleme. Mivel írok, tudom, hogy ezt az egyik legnehezebb úgy megalkotni, hogy legyen az olvasónak kedvenc szereplője, de ha már kiadnak egy könyvet, erre kicsit jobban figyelhetnének. Furcsa volt, hogy Raven kiakadt azon, hogy tizenhat évesen dolgoznia kell. Miért baj az? Minél előbb letudja, annál jobb, és kész. Aztán ott van Raven családja, akik megérnének egy misét. Ahányan vannak, annyifélék. De mégis, olyanok, amilyenekre nem mondanám, hogy rosszak. Sőt, egészen aranyosak. :) Becky volt az egyik legnormálisabb szereplő. És a kedvencem, Alexander. Hm... Már a neve is szimpatikus, imádom a régiesebb neveket. :) Meg a srác... Tetszik hogy titokzatos, és végig fenntartja az ember kíváncsiságát, hogy már meg mit tudunk meg róla. Talán ő a legkiforrottabb egyéniség a könyvben, persze Raven mellett. Bár a főszereplő lány eléggé irritáló tud néha lenni. De voltak jó pillanatai, és jó mondásai. Például, mikor szívatták egymást Trevorral. Talán azok voltak a könyvben a legjobb poénok. Viszont ott volt az, hogy még tinédzser fejjel is vámpírcsókra vágyott. Ezt nem értem. Nem arról van szó, hogy idősödik, és így felnőttesebb lesz a gondolkodása? Ja, hogy ez nem az a könyv... Igaz, ha normálisan gondolkodna, és nem úgy, mint egy akaratos kislány, akkor nem lenne sztori. Viszont az nagyon tetszett, hogy milyen kis lázadó típus, illetve, hogy mennyire ki tud tartani a vágyai mellett.

A fogalmazás nem túlbonyolított, de nem is olyan kezdő író hangvételű. Hiteles, tényleg kicsit olyan mintha Raven fejében lennénk, és ennek örülök. Ezt nagyon sikerült átadnia a könyvnek. Furcsa fogalmazásra talán nem is tudnék példát mondani, ami szintén nagyon jó.

A történet maga... Hát... tetszetős, hangulatos, szórakoztató, olvastatja magát. Néha idegesítő Raven, de lehet, hogy csak nekem az.... Viszont Alexander ezt ellensúlyozza. Olyan az a srác, hogy csak na. :D Ha lenne a közelemben egy ilyen, én is úgy bekattannék, mint Raven, úgyhogy ezt teljesen értem. :D
A történet vége azonban nem tetszett. Nem értettem, hogy ez most így hogy is van? Miért? Azonban így is tekinthető lezártnak a sztori, bár érződik egy kicsit, hogy van még tovább.
Sajnálom, hogy itthon nem adták ki a további részeit. Ahogy az angol fülszövegeket olvasgattam, azok is érdekesek lehetnek. Kíváncsi lennék a folytatásra.

Olvastátok már? Ha igen, tetszett? :)

Darkness

5 megjegyzés:

  1. Az a baj az ilyen könyvekkel,hogy mindegyiket így akarják eladni,hogy titokzatos,'gothos' ... egyszóval vagány a borítója,de maga a történet a megszokott,Twilighton alapuló koppintás. Ezek a könyvek az Alkonyat könyv sorozat után lettek felkapottak.
    Jó most ezt nem olvastam,sőt kb. egyik utángyártott sztorit se-, szóval nem mondom hogy rossz- csak így a borítóról ítélve.

    Ha valami igazán jó sztorit akarsz és emellé vámpírosat is,akkor szeretettel ajánlom Anne Rice könyveit. Abból sok részt elolvastam (ajánlom figyelmedbe a keret történeteket 1-3ig) és megmondom őszintén remekművek. Van stílus, van történet, nem koppintás,nem unalmas... Szóval csak jót tudok mondani róluk.
    Ha esetleg olvastál tőle akkor nem szóltam (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Igen, akadnak sajnos ilyenek, engem is kicsit megvezettek ezzel a könyvvel, mivel Raven elvileg goth, bár néha nem úgy viselkedett, hanem, mint egy kis idióta (Már bocsánat, de tényleg.)
      Igen, megvolt benne az Alkonyat hangulat, bár itt a főszereplők eggyel szimpatikusabbak voltak.
      Köszönöm. Eddig gondolkodtam, olvassak-e tőle, de akkor nekiállok. :) Az Interjú a vámpírral filmet láttam, és tetszett, szóval a könyv is biztosan jó lesz. :)
      Még egy kicsit visszatérek a borítóra: Még volt egy trilógia, aminek a Summoning volt az első kötete. Szellemidéző lányról volt benne szó, kicsit olyan 15 év körülik voltak a célközönség, legalábbis én így éreztem. Viszont a borítója nagyon szép. Elöl ékszer, nem kifejezetten goth, de nagyon szép, a borító hátulján meg csipke volt. Az viszont egy eléggé nagy égés volt. A sztori ott is érdekes volt, a fogalmazás, hát inkább hagyjuk kategória, de a nyaklánc, amit elvileg fő motívumnak akartak beállítani, utólag nem jött le, miért változik a színe, vagy hogy miért is olyan fontos. Persze, egy szép borítóval sok mindent el lehet adni. :)
      Kicsit hosszúra sikerült ez a válasz, de mindegy. :)
      Köszönöm, hogy írtál :)
      Darkness

      Törlés
    2. Raven akar lenni a benne lévő főszereplő? Sajnos én nem ismerem a könyvet,se a szereplőket,se a sztorit.. Csak így ahogy ránéztem,ez is tipikusan az alkonyat széria után megjelent könyvekre hasonlít- és abból nem nehéz kitalálni merre hány méter.
      De azt örömmel hallom,hogy a karakterek szimpatikusabbak,mint az Alkonyatban (:

      Na,akkor ne gondolkozz,hanem olvass (: És NE a filmet nézd meg szerintem (: Maga az Interjú a vámpírral és a Kárhozottak királynője egy nagyon jó kis film,de a könyvhöz képes hiteltelen és mindent kevernek mindennel. Szóval felszínes.
      Van itt két bejegyzésem,ahol szerintem írtam is róla: http://necromancica.blogspot.hu/2015/04/vigyazz-kesz-posztolj-kedvenc-regeny.html

      Ebbe is leírtam,hogy nem annyira könyv hű a dolog. Szóval ha az első 3 részt elolvastad,akkor kaptál belelátást a vámpír történetek és az annál mélyebben húzódó eszmékbe. Nagyon sok és komoly dolgokat boncolgat Anne, amit egy vámpírtörténetbe burkol. (:

      Igen értem a borítós dolgot. Bevallom ismeretlen könyveknél én is először a borítót nézem- de ezek a fajta könyvek már nem vernek át! Egy időbe én is hajlottam arra,hogy megvegyem ezeket,mert jaj de izgin hangzanak. De aztán felesleges.
      Viszont annyit még elmondok,hogy én az Alkonyat részeket is elolvastam könyvbe - eleinte nagy divat volt,aztán én is kölcsön kaptam és elolvastam.. aztán persze nekem nem volt szimpi,de nem hagyok félbe sorozatot (:

      Nincs mit,szerintem még visszajövök,meg akár fel is iratkozhatok- már ha tudok. (:
      Téged is szívesen látlak nálam. :*

      Törlés
  2. Igen. Egy olvasást szerintem megér, de csak könyvtárból, megvenni nem igazából érdemes (én sem vettem meg). Igen, ez igaz, biztosan onnan való, de a design legalább szép. Egyéb pozitívumot nem nagyon tudok felhozni...
    Az Alkonyattal egy volt a bajom - hogy túlságosan elhúzták. Két, vagy három könyvben egy sokkal ütősebb sztorit kaptunk volna, de jó így is, kerek, és úgy tűnik, sokaknak tetszett. :)
    A filmet sajnos már láttam egypárszor, az egyik kedvencem volt annak idején. Szóval azzal már lekéstem, hogy ne nézzem meg :) Hogy pontoan mit kevertek össze, azt nem hiszem, hogy észre fogom venni, mivel már régen láttam őket, így sokat elfelejtettem.

    én már csak úgy veszek könyveket, ha olvastam, és tetszett, mivel én is gyakran bedőltem a borítóknak, meg az ügyesen megírt ajánlóknak, tartalmaknak. Jobb biztosra menni. Addig marad a könyvtár. :)
    Feliratkozni fel tudsz. :)
    Már olvasgatom egy ideje a blogodat, és követem is, csak én inkább az a csendes megfigyelő típus vagyok, aki csak pipálgat, és esetleg akkor szól hozzá valamihez, ha valami nagyon fontos mondani valója van. :) De ezentúl igyekszem egy kicsit aktívabb lenni kommentelgetés terén. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alkonyat könyvben is nagyon hosszú volt- de ott azért mert ki voltak részek,meg részletek fejtve. Szóval ott azért kellett; már csak a karakterleírások,meg helyszínek miatt is. Viszont utáltam az utolsó részben azt a fajta egoizmust ami megnyilvánult. Ez,hogy Bellácska a legkirályabb újszülött vámpír és mindenkit leköröz...,meg ilyenek. Hát ott azt hittem befonom a szemöldököm. =/
      A filmet húzták el nagyon szerintem. Szóval az utolsó részt felesleges volt ketté szedni- ugyanis az első felét csak a hülye esküvő teszi ki. Semmi esemény nem volt...

      Hú,én nem bírnám ki hogy ne vegyem meg a könyvet (: Pár hónapja volt is egy nagyobb harcom,hogy egy olyan könyvsorozatot szerezzek be,ami már nem kapható. Én nagyon utánajárok a könyveknek,mert szükségét érzem,hogy a sajátom legyen,hogy itthon legyen, hogy bármikor kézbe vehessem (:

      Azt nem tudtam,hogy követőm vagy mert nem jelezte- meg mondjuk annyira nem figyeltem,de akkor örülök (: (:

      Törlés

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose